سوالات آزمون کارشناس رسمی دادگستری امور گمرکی سوالات آزمون کارشناس رسمی دادگستری امور گمرکی
يکشنبه 04 آذر 1403      09:09
 
 
لینک


 

آمار بازدید
سوالات آزمون کارشناس رسمی دادگستری امور گمرکی

آزمون کارشناس رسمی دادگستری

 

افرادی که شرایط کارشناس رسمی دادگستری را دارند، برای ورود به این حرفه باید در آزمون کارشناس رسمی دادگستری شرکت کنند. این آزمون که از آن با عنوان آزمون کارشناس رسمی قوه قضائیه نیز یاد می شود، راهی است برای انتخاب کارشناسان رسمی دادگستری که قرار است برای روشن شدن حقایق پرونده ها، با قضات همکاری داشته باشند.

آزمون کارشناس رسمی دادگستری امور گمرکی

برای شرکت در آزمون کارشناس رسمی دادگستری باید در رشته مورد تقاضا، تخصص و تحصیلات داشته باشید. یکی از رشته هایی که تقریبا در اکثر سالها در آزمون کارشناس رسمی دادگستری مورد نیاز بوده است، امور گمرکی می باشد.


فارغ التحصیلان چه رشته هایی می توانند در آزمون کارشناس رسمی دادگستری امور گمرکی شرکت کنند؟

فارغ التحصیلان رشته های مرتبط به این حوزه از جمله امور گمرکی، مدیریت (بازرگانی و مالی) و حقوق و در اکثر مواقع کارکنان گمرک با سابقه مشخص، مجاز به شرکت در آزمون کارشناس رسمی دادگستری امور گمرکی هستند.


آزمون کارشناس رسمی دادگستری توسط چه مراکزی برگزار می شود؟

طبق قوانین موجود آزمون کارشناس رسمی دادگستری توسط دو مرکز کانون کارشناسان رسمی دادگستری و مرکز امور مشاوران و کارشناسان رسمی قوه قضائیه برگزار می شود.

 

مهدی شکوهی کارشناس رسمی امورگمرکی 09123707174

 
 
 
 
 
  

تفاوت کارشناس رسمی دادگستری با کارشناس رسمی قوه قضائیه

 

در خصوص تفاوت کارشناس رسمی دادگستری با کارشناس رسمی قوه قضاییه سخن بسیار است اما در مجموع و به طور خلاصه می توان گفت که این دو تقریبا هیچ تفاوت قابل توجهی با هم ندارند. در واقع، اگر چه کارشناس رسمی قوه قضائیه از طریق آزمون کارشناس رسمی مرکز امور مشاوران، وکلا و کارشناسان رسمی قوه قضائیه و کارشناس رسمی دادگستری از طریق آزمون کانون کارشناسان رسمی دادگستری انتخاب می شود، اما هر دو در نهایت صاحب عنوان کارشناس رسمی دادگستری هستند.

لازم به ذکر است، در پروانه کارشناسی هر دو به طور یکسان عنوان کارشناس رسمی دادگستری درج می شود و وظایف کارشناس رسمی و نیز درآمد کارشناس رسمی نیز از هر کدام از این مسیرها که باشد یکسان است و ربطی به نوع آزمون او ندارد.


آزمون کارشناس رسمی دادگستری امور گمرکی در چه سال هایی برگزار شده است؟


آزمون های کارشناس رسمی دادگستری امور گمرکی که توسط کانون کارشناسان رسمی دادگستری تا کنون برگزار شده در سال های 71، 73، 75، 77، 78و84 و 95 و 98 بوده است.

 

 

همچنین آزمون کارشناس رسمی در رشته امور گمرکی در سال های81، 83، 90، 91 و 93 توسط مرکز امور مشاوران قوه قضائیه برگزار شده است

منابع آزمون کارشناس رسمی امور گمرکی     

قانون امور گمرکی

اصطلاحات گمرگی

کلیات گمرک

وظایف گمرک در قبال مشتریان

مقررات صادرات و واردات

 ممنوعیت ها و تسهیلات واردات و صادرات،

ارزش گذاری کالا

قوانین و مقرارات ترخیص کالا

محاسبه هزینه‌های گمرکی

روند ترخیص‌ها و اختلالات احتمالی

 

 آزمون شفاهی یا جلسه مصاحبه ، دومین مرحله از مراحل آزمون کارشناس رسمی است که موفقیت در آن سهم مهمی در کسب نتیجه کلی دارداگر قصد دارید از فرصت موجود استفاده کرده و خود را برای مصاحبه کارشناس رسمی آماده کنید.

 

آزمون کارشناس رسمی دادگستری امور گمرکی به صورت تشریحی است یا تستی؟

در سال های اولیه که آزمون کارشناس رسمی دادگستری برگزار می شده، معمولا بیشتر آزمون ها به صورت تشریحی و گاهی به صورت تستی و تشریحی بوده است. ولی در سال های اخیر اکثر سوالات آزمون کارشناس رسمی دادگستری از جمله در رشته امور گمرکی به صورت تستی بوده است.
 

بهترین منابع برای آمادگی آزمون کارشناس رسمی دادگستری چیست ؟

در یک دسته بندی کلی، منابع آزمون کارشناس رسمی دادگستری را می توان به سه دسته به شرح زیر تقسیم بندی کرد:


الف- منابع سوالات تخصصی 

ب- منابع سوالات عمومی

ج- منابع سوالات جلسه مصاحبه (منظور مطالعه مطالب و آموختن نکات و راهکارهایی است که داوطلب را برای جلسه مصاحبه بیش از آنچه هست، آماده می سازد)

در اینجا به طور مختصر به بررسی هریک می پردازیم:

الفمنابع آزمون کارشناس رسمی در بخش تخصصی هیچ گاه به طور مشخص اعلام نشده است بلکه صرفا سرفصل دروس و مباحث مورد نظر مجریان آزمون در دفترچه ثبت نام به داوطلب اعلام می شود. این موضوع داوطلبان را در شناخت منابع مناسب دچار سردرگمی و تردید می کند به ویژه آنکه دامنه موضوعات گاهی چنان وسیع است که داوطلب نمی تواند با یک یا چند منبع مطالعاتی ساده آن هم در فرصت محدود، آمادگی لازم را کسب نماید

در این راستا معمولا گروهی از داوطلبان به مطالعه دروس تخصصی (به شرح سرفصلی که در دفترچه ثبت نام اعلام می شود) و تشخیص منابع مناسب آن با سلیقه خود اقدام می کنند و در کنار آن به مطالعه سوالات آزمون دوره های قبل می پردازند تا موضوعات مهم و پرتکرار در سالهای متمادی را شناسایی کنند و از از این طریق با سلیقه طراحان سوال و متد طراحی سوال در این نوع آزمون آشنا شوند.

اما گروه دوم داوطلبانی هستند که به هر دلیل فرصت مطالعه منابع درسی را نداشته و یا به دلیل دور ماندن از فضای تحصیل و دانشگاه تمایلی به رفتن به سمت منابع تخصصی ندارند. این افراد ترجیح می دهند صرفا به بررسی و مطالعه سوالات آزمون های کارشناس رسمی سالهای قبل پرداخته و بیشتر از تجربه تحصیلی و کاری خود در پاسخگویی به سوالات تخصصی استفاده کنند.

با این توضیحات به نظر می رسد بهترین منبع آزمون کارشناس رسمی حداقل در گام اول، مطالعه سوالات آزمون کارشناس رسمی دوره های قبل باشد چرا که ضمن آشنایی بیشتر داوطلب با موضوعات مهم و پر تکرار در سنوات گذشته و مشاهده سلیقه طراحان سوالات، دامنه مطالعه و بازخوانی او را تا حد زیادی مشخص و محدود می سازد و صرفه جویی زمان مطالعه را نیز در پی دارد

 

 ب- اما در بخش عمومی برخلاف بخش تخصصی، منابع  مشخص است چرا که شما مشخصا با قوانین و مقررات کارشناسی (مشترک برای تمامی رشته ها) روبرو هستید.


منابع این بخش شامل مجموعه قوانین و مقررات مرتبط با کارشناس رسمی است که عبارتند از: قانون کارشناسان رسمی و آیین نامه اجرایی آن، ماده 187 قانون برنامه سوم توسعه و آیین نامه اجرایی آن، قوانین مدنی و کیفری مرتبط با حرفه کارشناسی رسمی است.

دقت کنید که سوالات بخش عمومی صرفا در آزمون کارشناس رسمی قوه قضاییه (مرکز وکلا و کارشناسان رسمی قوه قضاییه) ارایه شده و معمولا 10 سوال از این بخش (بر طبق منابع اعلام شده در دفترچه ثبت نام آزمون)، طرح می شود در حالی که در آزمون کارشناس رسمی دادگستری کانونها (شورای عالی کارشناسان) سوالی از این بخش ارایه نمی شود

 

ج- در بخش منابع مورد نیاز برای جلسه مصاحبه "مطالعه مطالب و آموختن مهارت ها و راهکارهای مناسب جلسه مصاحبه" به دلیل ناشناخته بودن فضا و سوالات مصاحبه، ابهام بیشتری برای داوطلبان وجود دارد؛ در حالی که حتی در این قسمت نیز اصول و نکات مشخص و مفیدی وجود دارد که می تواند تا حدودی به کاهش ابهامات و افزایش اعتماد به نفس داوطلب بینجامد.

اگرچه ارایه مدارک و مستندات مربوط به سابقه کار و تحصیل و آشنایی با احکام و واجبات دینی از ابتدایی ترین و اساسی ترین موارد جلسه مصاحبه است، اما مهارت های فنی و تخصصی و نکات دیگری هم وجود دارد که باید رعایت شود و واجد اهمیت است. به عنوان مثال نحوه نگرش و انگیزه های شما برای کارشناس شدن، اطلاعات اجمالی شما در خصوص این حرفه و مدارک تکمیلی مورد نیاز برای اثبات ادعای داشتن سابقه کار(علاوه بر گواهی اشتغال) از نمونه مواردی است که باید مورد توجه قرار گیرد.

 

 
 1403 1404