انتخاب نام شرکت:
شرکت مانند اشخاص حقیقی نامی دارد که به آن مرسوم است. انتخاب نام شرکت،یکی از مهم ترین مراحل تاسیس و ثبت شرکت است. بررسی های انجام شده نشان می دهد شرکت هایی که به درستی نام خود را انتخاب نموده اند بسیار موفق تر از کسانی بوده اند که نام های کلیشه ای و تکراری برای شرکت خود برگزیده اند.
در رابطه با انتخاب نام شرکت توجه به نکات ذیل الزامی است:
به موجب دستورالعمل وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی،نام شرکت باید فارسی و ایرانی باشد.لذا،مرجع ثبت شرکت ها از پذیرفتن نام های خارجی(مگر با اجازه وزارت مزبور) خودداری می نماید.
در انتخاب نام شرکت حتماَ باید از اسم خاص استفاده شود.
جهت تعیین اسم شرکت حداقل تعداد سیلاب ها 3 سیلاب است.
نام انتخابی نباید مخالف موازین شرعی،نظم عمومی و یا شامل واژه های بی معنا یا الفاظ قبیحه و مستهجن و خلاف اخلاق حسنه باشد.
در انتخاب نام شرکت،این نکته نیز بسیار حائز اهمیت است که نام انتخابی قبلاَ به ثبت نرسیده باشد. بهترین نام ها نیز چنانچه قبلاَ در اداره ثبت شرکت ها به ثبت رسیده باشند فاقد اعتبار بوده و قابلیت ثبت ندارند.به همین دلیل، حتماَ از نام انتخابیتان استعلام نمایید.بدین منظور می توانید با ورود به پایگاه اطلاعاتی شناسه ملی اشخاص حقوقی کشور به نشانی
http://www.ilenc.ir و یا پایگاه اطلاعاتی روزنامه رسمی کشور به نشانی
http://rrk.ir برای استعلام از نام شرکت اقدام کنید.چنانچه نام مورد نظر قبلاَ ثبت شده باشد اطلاعات آن در سامانه قابل رویت می باشد.
تغییر نام شرکت
پس از ثبت شرکت،هر گونه تغییرات و تصمیماتی نظیر تغییر در نام شرکت در هر زمانی قابل اعمال است.نامی که قرار است انتخاب گردد،منوط به رعایت کلیه ی قوانین و دستورات مربوط به اسم شرکت ها و عندالاقتضاء اخد مجوزهای لازم خواهد بود. اشخاص حقوقی که ثبت نام پیشنهادی آن ها مستلزم اخذ مجوز از مراجع ذیصلاح است باید پیش از ارایه تقاضای ثبت تاسیس به مرجع ثبت شرکت ها،به طریق مقتضی نسبت به اخذ مجوز اقدام و به ضمیمه مدارک تسلیم نمایند.
مضاف بر آن،در تغییر نام شرکت رعایت مواد 95 و 117 و 141 و163 و 184 و 200 قانون تجارت و تبصره ذیل ماده 4 لایحه اصلاحی قانون تجارت و تبصره ذیل ماده 1 آیین نامه ثبت تشکیلات و موسسات غیرتجاری الزامی است.
تصمیمات در خصوص تغییر اسم شرکت ها در مجمع عمومی فوق العاده اتخاذ می شوند.لذا برای تغییر نام شرکت می بایست در ابتدا مجمع عمومی فوق العاده ای تشکیل گردد که با تنظیم صورتجلسه تغییر نام توسط اعضا امضاء شود.پس از آن می بایست مدارک لازم به اداره ثبت تقدیم گردد.
مدارک مورد نیاز جهت تغییر نام شرکت سهامی خاص
کپی آگهی تاسیس
کپی روزنامه رسمی
کپی مدارک شناسایی همه اعضا
در صورت داشتن تغییرات کپی آگهی آخرین تغییرات
مراحل تغییر نام شرکت سهامی خاص
جهت تغییر نام شرکت سهامی خاص مراحل ذیل باید گذرانده شود.
1.تشکیل مجمع عمومی فوق العاده و تنظیم صورتجلسه که به امضای هیات رئیسه رسیده باشد.
2.رعایت تشریفات دعوت بر اساس قانون تجارت و اساسنامه شرکت
3.بعد از تنظیم صورتجلسه،اصل صورتجلسه به انضمام:
الف:لیست سهامداران حاضر در جلسه که به امضای آنان رسیده است.
ب:اصل روزنامه حاوی آگهی دعوت تحویل اداره ثبت شرکت ها خواهد شد.
یادآوری:قبل از تحویل صورتجلسه تغییر نام،متقاضی می بایستی نسبت به پرداخت حق الثبت اقدام نماید.
مدارک مورد نیاز برای تغییر نام شرکت با مسوولیت محدود:
کپی شناسنامه و کارت ملی اعضا
آگهی تاسیس و روزنامه رسمی و تغییرات قبلی شرکت و اساسنامه شرکت
مراحل تغییر نام در شرکت با مسوولیت محدود
1.تشکیل مجمع عمومی فوق العاده و تنظیم صورتجلسه و امضای ذیل آن توسط کلیه شرکاء با قید میزان سهم الشرکه خود.
2.در صورتی که مجمع فوق العاده با اکثریت شرکاء تشکیل شود ارائه مدارک مثبته و دعوت طبق اساسنامه شرکت و قانون تجارت ضروری است.
3.اگر تعداد شرکاء 12 نفر یا بیشتر باشند انتخاب و قید نام اعضای هیات نظار درصدر صورتجلسه ضروری است.
4.احدی از شرکاء یا وکیل رسمی شرکت به اداره ثبت مراجعه و مبلغ حق الثبت نام را به بانک پرداخت و اصل فیش بانکی و اصل صورتجلسه را به واحد تعیین نام ارائه و بعد از تعیین نام و اخذ موافقت مسئول مربوطه،صورتجلسه را به قسمت پذیرش تحویل و دفاتر ثبت را امضا خواهد کرد.
در رابطه با صورتجلسه تغییر نام شرکت،رعایت نکات ذیل الزامی است.
انجام کلیه اقدامات پذیرش صورتجلسات از طریق سامانه اینترنتی Irsherkat.ssaa.ir http://
تهیه صورتجلسه در سه نسخه و امضای اعضای هیأت مدیره و ارسال یک نسخه از آن ظرف مدت سه روز بعد از پذیرش نهایی در سامانه از طریق پست به اداره ثبت شرکتها
انتخاب هیأت نظار که مرکب از سه نفر از شرکا است در صورت تعداد بیشتر از 12 نفر که در زیر صورتجلسه باید نام اعضای هیأت نظار نوشته و امضا شده باشد.
ضرورت رعایت دعوت شرکت وفق اساسنامه یا قانون تجارت با ارائه مستندات در صورت تشکیل جلسه با حضور اکثریت شرکاء.
چنانچه شرکا اصالتاَ یا ولایتاَ زیر صورتجلسه را امضاء می کنند لازم است با قید عنوان باشد واگر وکالتا امضاء می کنند ارایه وکالت رسمی با تصویر برابر اصل آن الزامی است.
درج بارکد پستی در سیستم.
نمونه صورتجلسه تغییر نام در شرکت های سهامی خاص:
بسمه تعالی
نام شرکت:................................
شماره ثبت شرکت:......................
سرمایه ثبت شده:........................
صورتجلسه مجمع عمومی فوق العاده شرکت.....................................سهامی خاص ثبت شده به شماره .....................در تاریخ.....................ساعت............................با حضور کلیه سهامداران/اکثریت سهامداران در مرکز شرکت تشکیل گردید.
الف:در اجرای مفاد ماده 101 لایحه اصلاحی قانون تجارت:
1-خانم/آقای..................................به سمت رئیس جلسه
2-خانم/آقای..................................به سمت رئیس جلسه
3-خانم/آقای..................................به سمت رئیس جلسه
4-خانم/آقای..................................به سمت منشی جلسه انتخاب شدند.
ب:در خصوص دستور جلسه که تغییر نام شرکت می باشد بحث و بررسی مقرر گردید که نام شرکت به ..................تغییر یابد و در نتیجه ماده .....................اساسنامه به شرح مذکور اصلاح می گردد.
ج:به خانم/آقای............................(احدی از سهامداران یا مدیران یا وکیل رسمی شرکت)وکالت داده می شود که ضمن مراجعه به اداره ثبت شرکت ها نسبت به ثبت صورتجلسه و پرداخت حق الثبت و امضاء ذیل ثبت دفاتر اقدام نماید.
از اینکه ما را انتخاب نموده اید متشکریم.
در صورت نیاز به هر گونه مشاوره،با ما در "کیا ثبت"تماس حاصل نموده و تنها با برقراری یک تماس و دریافت راهنمایی و مشاوره رایگان همراهی ما را پذیرا باشید.
شماره های تماس:
88882588-021
88888273-021
kiasabt.com